Hur mycket har jag råd att köpa ett hem?

Bestäm först hur mycket pengar du tjänar årligen för att avgöra hur mycket hus du har råd med. Detta nummer inkluderar bland annat lön, provisioner, social trygghet, ränta samt andra variabler. Det avgör hur mycket pengar du har tillgängliga för handpenning och skulder. Dessa månatliga skulder kan inkludera studielån och bilbetalningar samt andra återkommande personliga kostnader, men inte ditt saldo på kreditkort. Din totala skuld bör inte överstiga 30% din årliga inkomst.
Ränta på bolån

Du bör överväga din kreditpoäng när du avgör om du har råd med ett hus. Din kreditpoäng är en nyckelfaktor för att bestämma den inteckningsränta du kommer att kunna kvalificera dig för. Du kan kvalificera dig för ett lån med en ränta på 4.375 procent om du har en poäng på 720 eller högre. Om din poäng är mindre än 720 kan din månatliga betalning dock vara högre. Du måste också betala husägarens försäkringskostnader och fastighetsskatt. Kontakta en släkting eller fastighetsmäklare för att ta reda på om du har ekonomiska möjligheter att köpa en bostad till ett pris som är högre än din inkomst.
Handpenning

Ett sidojobb eller ett andra jobb kan hjälpa dig att spara för dina handpenningar. Överväg ett säsongsjobb eller deltidstjänst om du har möjlighet. Ju snabbare du kan spara desto mer har du råd att köpa ditt drömhus. Det kan finnas program som hjälper dig att betala ner din handpenning. En hypotekslångivare kan också ha information om handpenningsprogram tillgängliga i ditt område. Hitta först en långivare som erbjuder dessa program.
Skuldbetalningar

Du bör överväga din månadsinkomst, kreditpoäng och andra faktorer när du beräknar din överkomliga priser. Dessa inkluderar handpenning, månatliga räkningar och din skuld i förhållande till inkomst. Tänk också på utgifter som försäkring, skatter och underhåll. För att betala ner din handpenning är det en bra idé att spara minst tre månaders utgifter. Kalkylatorn för överkomliga inteckningar kan sedan beräkna dina månatliga inkomster och utgifter för att avgöra hur mycket du har råd med.
Förhållande belåningsgrad

Minska din belåningsgrad för att få din handpenning att gå längre. Genom att betala minst 20% mindre på inköpspriset kan du sänka din belåningsgrad. Alternativt kan du göra fler betalningar mot huvudmannen vilket sänker den totala lånekostnaden. Du bör dock bara betala mer för principen om du kan. Var medveten om förskottsbetalningsstraff.
Månatlig bostadsbudget

Du måste känna till din månadsinkomst för att kunna ta reda på hur mycket du har råd med. Detta bör inkludera underhållsbidrag och hyresintäkter samt investeringsvinster. Dina månatliga skulder, inklusive student- och billånbetalningar, bör vara kända. Löptiden för ditt lån bör också övervägas (de flesta väljer 30 års villkor, men andra föredrar kortare villkor). Det är viktigt att lägga till alla dina månatliga utgifter för att avgöra hur mycket hem du har råd med.