Hur man använder en räntekalkylator

Det finns två huvudtyper av räntor: fast och rörlig. Fasta räntor förblir samma procentsats för lånets löptid. Rörliga räntor fluktuerar över tid baserat på andra faktorer som inflation eller marknadsindex. Om du har en fast ränta visar räntekalkylatorn den siffran. Variabla priser varierar från tid till annan och visas därför inte i denna kalkylator. Det är bäst att använda en miniräknare för att avgöra om du har en fast eller rörlig ränta innan du tar ett lån.
Enkelt intresse

En enkel räntekalkylator hjälper dig att räkna ut det framtida värdet på en summa du lånat. Om du lånade $ 1200 till 5% ränta kommer det belopp du lånade ut idag att vara värt $ 1300 på 14 dagar. Dela sedan beloppet med 100 för att hitta det enkla intresset. Om lånet är på två år tar det dig fyra år att nå samma belopp som du lånade. Du kan använda samma kalkylator för att lösa andra enkla ränteproblem.

En enkel räntekalkylator är ett onlineverktyg som beräknar räntan och mängden investerat kapital. Det visar också ett exempelsvar. Räntan och räntebindningstiden matas in i kalkylatorn och en provlösning visas. Detta är ett mycket användbart verktyg för alla som vill ta reda på hur mycket pengar de ska investera. Kalkylatorn kan också ge dig en detaljerad förklaring av svaret. Du kan till exempel använda kalkylatorn för att räkna ut hur mycket du behöver spara för att betala av ett lån.
Sammansatt ränta

En sammansatt räntekalkylator är ett verktyg som hjälper investerare att bestämma den bästa tiden att göra regelbundna bidrag till sina sparkonton. Kalkylatorn låter dig mata in hur mycket pengar du planerar att bidra med varje månad och visar sedan resultaten i form av en årlig procentsats eller ett stapeldiagram. Det förutsätter att du kommer att göra dina första bidrag i början av varje period. Du kan justera tidsperioden genom att flytta skjutreglaget och ange antalet år du planerar att investera.

En sammansatt räntekalkylator visar hur tillväxten av dina pengar kommer att öka över tid och under olika förhållanden. Detta verktyg låter dig också ange önskade nummer. Du kan använda kalkylatorn för att se hur mycket dina pengar kommer att öka över tid genom att investera i en långsiktig sparplan eller aktiemarknaden. De faktiska resultaten beror på tidsperioden och det belopp du investerar, avkastningen på dina investeringar och hur mycket av vinsten som återinvesteras.
Effektiv årlig ränta

En effektiv årlig räntekalkylator är ett praktiskt verktyg för att beräkna hur mycket pengar du tjänar på dina besparingar, checkar eller insättningsbevis. Ange bara räntan för den produkt du investerar i för att använda kalkylatorn. Den effektiva årsräntan är vanligtvis lägre än den nominella räntan. Det finns många anledningar att använda denna typ av kalkylator. Här är några exempel. – Sparkonton:

– Investeringar: Den effektiva årsräntan är en viktig del av din ekonomiska planering. Det visar hur mycket pengar du tjänar eller spenderar på ett lån eller en investering. Detta är oerhört användbart när du jämför investerings- eller lånealternativ. Dessutom är det viktigt att veta hur mycket pengar du sparar när du väljer mellan olika typer av investerings- och låneprodukter. Du bör dock förstå skillnaden mellan den nominella och effektiva årliga räntan innan du beslutar om några stora ekonomiska beslut.
Använda en kalkylator för att beräkna ränta

Om du behöver beräkna hur mycket ränta du måste betala på ett lån kan du använda en miniräknare. Enkla räntekalkylatorer fungerar genom att hitta räntan multiplicerad med antalet perioder du vill beräkna. Du kan också ta reda på hur mycket pengar du betalar för en investering. Dessa kalkylatorer beräknar din ränta baserat på fasta räntor. I det här exemplet får vi reda på hur mycket vi kommer att betala i ränta under trettio månader.

Sammansatt ränta används i en mängd olika situationer, från investeringar till affärstransaktioner. Det kan sträcka sig i flera år. Enkelt intresse, å andra sidan, används för enklare beräkningar. I de flesta fall är enkelt intresse för en enda period, men det kan användas i öppna situationer. Följande beräkning visar hur mycket ränta du måste betala för den första månaden på ett lån på $ 5,000. Att använda en kalkylator för att beräkna ränta är enkelt och hjälper dig att spara pengar på ditt lån.